Konditori parasti izmanto cukura vai biezākas krēma vai sviesta glazūras. Zemāk aprakstītās norādes palīdzēs tev pagatavot visus šos glazūru veidus. Eksperimentē ar glazūras un kūkas kombināciju, vai seko padomiem, kas norādīti pie katras receptes.

1. Metode. Vienkārša cukura glazūra

Seko līdzi šai vienkāršajai receptei, lai pagatavotu saldu, spīdīgu glazūru. Tu vari to pagatavot 10 minūšu laikā. Rezultāts būs saldāks un šķidrākas konsistences nekā cita veida glazūras, tāpēc tā ir ideāla kūku virsai. Tā labi iet kopā ar augļu kūkām, taču tās garša pazudīs, ja to liks uz treknākām kūkām, piemēram, šokolādes.

cukura glazūra

 

Lielā bļodā ber pūdercukuru. Izmanto 2 glāzes cukura, vai tik daudz, cik tev nepieciešams – šo recepti ir ļoti vienkārši pielāgot vajadzībām.

Pievieno nedaudz piena vai sulas. Atkarībā no tā, kādu garšu tu vēlies, tu vari pievienot pienu, citrona sulu, vai jebkuru citu sulu. No sākuma pievieno pavisam nedaudz šķidruma un samaisa, pievieno vairāk, ja nepieciešams.

Izvēlies sulu pēc tā, kādi augļi izmantoti kūkā vai pēc krāsas, kādā ir kūka.

Labi samaisa ar karoti. Maisa tik ilgi, līdz ir radusies mazliet šķidra masa un cukurs ir absorbējis šķidrumu.

Beigās pievieno nedaudz vaniļas ekstrakta. Uzmanīgi pievieno tikai pāris pilītes ekstrakta. Glazūra ir gatava!

 

2. Metode. Vienkārša sviesta krēma glazūra

Ātri pagatavo bagātīgu, saldu glazūru. Daudzi cilvēki šo glazūras veidu iztēlojas, kad iedomājas par klasisku dzimšanas dienas kūku. To var pagatavot mazāk nekā 20 minūtēs, un tad izmantot uz jebkāda veida kūkas.

sviesta krēma glazūra

Izkausē 240ml sviesta. Ātrākais veids, kā to izdarīt, ir ievietot to mikroviļņu krāsnī uz 10 – 30 sekundēm.

Ja tu gatavosi vegāno kūku, sviesta vietā izmanto kakao sviestu vai kokosriekstu sviestu. Var izmantot arī margarīnu, tomēr tam vajadzētu uzlabot garšu, pievienojot nedaudz vegānu šokolādes vai kļavu sīrupa.

Samaisi kopā sviestu un cukuru. Liec izkausēto sviestu lielā bļodā un pakāpeniski pievieno 720ml pūdercukura, visu laiku maisot. Var izmantot arī mikseri.

Pievieno papildus garšas. To vari darīt pēc vēlmes – nepievienojot nekādu garšu, tu tāpat pagatavosi garšīgu, universālu glazūru. Tomēr, ja tu vēlies, tu vari to papildināt ar garšām. Piemēram, pievieno vienu tējkaroti citrona miziņas, 30ml izkausētas šokolādes vai galda karoti kafijas.

Pievieno pārējās sastāvdaļas. Pievieno 2 galda karotes putukrējuma (vai saldā krējuma) un 1 tējkaroti vaniļas ekstrakta, tad visu samaisa ar karoti vai sakuļ ar mikseri, līdz krāsa un tekstūra ir vienmērīga.

 

3. Metode. Krēmsiera glazūra

To var pievienot gandrīz jebkurai kūkai. Krēmsiera glazūra ir īpaši piemērota burkānu kūkai. Tāpat tā ir labi piemērota šokolādes kūkām. Tā ir mazāk salda, nekā sviesta krēma glazūra, un to var izmantot uz jebkuras kūkas, lai atsvērtu kūkas saldo garšu.

Izkausē sviestu un krēmsieru. Ņem 120ml sviesta vai margarīna un 240ml krēmsiera. Izvēlies klasisko krēmsieru, nevis ar samazinātu tauku saturu, jo tas var padarīt glazūru pārāk šķidru. Izkausē tos mikroviļņu krāsnī.

Labi samaisa kopā krēmsieru un sviestu. Ja ir iespējams, izmanto mikseri. Izmaisa, līdz maisījumā nav kunkuļu.

Pievieno pūdercukuru. Pēc tam, kad sviests un krēmsiers ir samaisīti, pakāpeniski pievieno 2 glāzes pūdercukura, visu laiku apmaisot.

Maisa, līdz glazūra ir gaisīga. Turpina maisīt glazūru, līdz tā ir gaisīga. Nepārcenties!

Ja glazūra iznākusi pārāk šķidra, padari to biezāku, pievienojot vairāk krēmsiera un pūdercukura.

Pievieno vaniļas ekstraktu. Pievieno tējkaroti vaniļas ekstrakta un apmaisi. Var izmanto arī mikseri, bet nav jāmaisa vairāk par 30 sekundēm. Glazūra ir gatava izmantošanai.