Nav laika vai nav vēlmes gaidīt, līdz avokado nogatavosies dabīgā veidā? Sekojiet līdzi šiem vienkāršajiem padomiem.

Nesagriezta avokado nogatavošana

  1. Nolieciet neapstrādāto avokado brūnā papīra maisiņā.Tas tiek izmantots, lai ieslodzītu etilēna gāzi, kas nogatavo avokado. Esiet pārliecināts, ka tajā nav nekādu caurumu!
  2. Pievienojiet brūnajā papīra maisiņā banānu, ābolu vai tomātu. Banāni ir vislabākie, bet citi augļi arī derēs. Ja jums nav neviena no tiem, bet ir vēl viens avokado vai divi, novietojiet viņus kopā.
  3. Uzglabājiet maisu aizvērtu, novietotu istabas temperatūrā. Turiet to prom no saules.
  4. Ik pa laikam pārbaudiet.Pievienotais auglis ievērojami paātrinās nogatavošanās procesu un tam vajadzētu nogatavoties 1-3 dienu laikā. Jūsu avokado ir gatavs, kad to ir viegli notīrīt; aptaustiet to, lai noskaidrotu vai tas ir mīksts, jo dažreiz ir grūti izprast pēc krāsas.

Sagriezta avokado nogatavošana

  1. Apsmidziniet sagriezto avokado ar citrona vai laima sulu.
  2. Nosedziet to caurspīdīgā pārtikas plēvē. Nolieciet abas puses atpakaļ kopā un aptiniet to ar pārtikas plēvi tā it kā tas būtu viens vesels. Ielieciet to ledusskapī.
  • Ja jums nav pārtikas plēves, izmantojiet hermētisku, aiztaisāmu konteineri.
  1. Novērojiet, kā tas nogatavojas. Izņemiet un apskatiet to – kad tas kļūst mīksts, tas būs gatavs.

Avokado uzglabāšana un lietošana

  1. Turiet nesagrieztus, nenogatavojušos avokado istabas temperaturā.Nenovietojiet tos ledusskapī. Tie nenogatavosies aukstā temperatūrā.
  2. Priekš sagriezta uz pusēm, sagriezta gabaliņos vai biezeņveida avokado, izmantojiet citrona sulu.Pat ja no tā pagatavota gvakamoles mērce, apsmidziniet to ar mazliet citrona, laima vai pat apelsīna sulas (tikai tad, ja tā ir svaiga!). Skābe palēninās brūnināšanas procesu (citādi zināms kā oksidēšanās), pagarinot jūsu avokado dzīvi.
  • Ja jūs ieraugāt mazliet brūnu vietu, jums nevajag visu avokado izmest laukā. Vienkārši izgrieziet visas brūnās daļas un izmantojiet visu pārējo avokado pirms tas sabojājas.
  1. Ja avokado paliek brūns, izveidojiet biezeni no tā un sasaldējiet to.Ja jūsu avokado ir nogatavojies, bet jums nav laika to apēst, pagatavojiet biezeni un ievietojiet to saldētavā. Nesaldējiet to veselu, jo tā pazudīs garša. Šajā gadījumā avokado varēs izmantot mērcēm.
  • Protams, avokado vislabāk garšos nesaldētā veidā. Šo paņēmienu vajadzētu izmantot tikai tad, ja to nevar apēst svaigā veidā.
  1. Sekojiet līdzi gatavības stadijām. Ja avokado tikai sāk nogatavināties, to mazāk ietekmēs siltums. Jūs varat to vieglāk uzcept vai grillēt to. Ja avokado diez gan ilgi nogatavojās, bet beidzot kļuva gatavs, to var pievienot salātos un salsā. Cietās šķēles uz jūsu ēdiena izskatīsies skaisti! Ja jums ir vairāki gatavi avokado, pagatavojiet no tiem krēmveidīgu mērci.